Bondgården

februari 10, 2015 1 av momentsbymary

Idag är det tisdag och då besöker lilla Filuren 4H-gården med förskolan. Det gör de varje vecka. Lilla F har alltid varit intresserad av djur. Vi har två katter som han studerade noggrant som bebis och sedan började jaga för att med tiden busa och gosa riktigt mycket med.

Jag tycker att det är lite konstigt det där med att vår lilla kille har ett eget liv på förskolan, utan oss. I början visste vi ju nästan ingenting om hans dagar, mer än det vi fick med oss av pedagogerna. Numera pratar han en del men ändå vill vi ju veta mer om vad han sysslar med om dagarna och idag flyttade det in en leksak här hemma som jag tänkte skulle hjälpa oss med det, en bondgård.
bond5
Bondgården kommer från ekoleko.se. Precis som alla leksaker de säljer är den giftfri och det känns ju extra bra att veta att barnen leker med ”bra” saker. Det finns så mycket fint för alla åldrar på barn hos Ekoleko och jag har en känsla av att många punkter på lilla F:s önskelista inför tvåårsdagen kommer komma just därifrån.

bond8
Tuppen, hönan och kycklingarna. F berättade vilka som var mamman och pappan i den familjen.

Det är ju så att vissa leksaker känns ”viktigare” än andra. Visst har vi saker här hemma som snarare är fina än lekvänliga, de får stå i en hylla. Sedan har vi favoriterna som man vet kommer hänga med länge. Tyvärr finns det en tendens till att barn får massa saker från alla håll, ibland rena skräpsaker som aldrig används. Vi har gjort vårt bästa för att undvika det genom att noggrant berätta vad vi önskar till barnen och satsa på kvalitet istället för kvantitet. Jag vill att barnen själva ska ha koll på vad som finns och vart de finner det.

Den här bondgården vet jag är en leksak som kommer hänga med länge. Jag själv kommer gilla att leka med den tillsammans med barnen. Jag hade ställt undan den i ett hörn idag då jag tänkt att vi skulle ta fram den efter lilla F:s middagsvila men han fick syn på den på direkten och började genast undersöka den, ”åh åh hus!”, ”kolla mamma, ankan”, ”den är mamma och den pappa och den är katten” hörde jag från en kille som gick igenom alla fina figurer och sedan började leka, stapla och härma djuren. Gissa om det var svårt att få honom i säng.
bond6