Glömde dopet… ooops

november 9, 2014 2 av momentsbymary

Det är mindre än två veckor till lillans dop. Jag har helt kommit av mig, det är så mycket annat som tagit min tid och energi. Lillans skrikande har nog varit det som framförallt gjort att jag glömt dopet men nu måste jag ta nya tag. Egentligen var det min man som tog upp ämnet. Han sa att vi var tvungna att börja planera så vi satte igång.

Musiken är vald och vi tänker inte ha något extra i kyrkan som tar tid. Det blir jobbigt nog för Filuren att röja runt. Han måste ha energi kvar att riva fikabuffén.
Vi kommer bjuda på fika. Det kommer inte komma så många gäster och de flesta är för gamla för att förstå det roliga med cakepops i matchande kulörer och chokladbollar med färgat pärlsocker. Söta tårtor garnerade med sugarpaste går nog inte hem heller utan till dopet får vi köra gamla klassiker med eventuellt någon modernare avstickare.

Jag har inte alls bestämt vad som ska serveras men vad det än blir ska det vara i miniformat så att man kan ta av flera sorters bakverk. I övrigt vet jag inte hur mycket vi kommer ha tid att lägga ner oss med dekorationer och liknande. Vi måste ju trots allt orka med allt utan att bli för stressade. Risken är ju att vi måste göra allt med lillans gallskrik i bakgrunden. Då är det onödigt att lägga för mycket energi.

image

Klänningen är i alla fall klar. Det blir den jag och mina syskon döpts i. Inte den Filuren hade, den är alldeles för stor.

Nu ska jag lägga mig och samla bakningsinspiration och skriva en lista på bakverk som ska göras.