10 saker som gör hösten (ännu) bättre

september 20, 2016 0 av momentsbymary

Nu kommer hösten snart slå till rejält, det känns så i alla fall. Jag älskar hösten men vet att inte alla gör det. Här kommer ett inlägg med mina höstfavoriter som gör årstiden ännu lite bättre. För er som inte är höstälskare är det kanske sakerna som gör att den känns helt okej ändå.

1. Regnkläder
Vill du hålla dig torr och varm är regnkläder din bästa vän. Oavsett om du är en galonperson eller skalklädesmänniska så satsa på kvalité. Vad ska du ha kläderna till? Galon är väldigt nedpratat just för att det inte andas men ska du ändå bara stå och vänta på bussen, ta dig några meter promenerandes eller liknande så behöver du kanske inte ett plagg som andas. Vill du busa omkring, jaga barn eller cykla till jobbet, då är andningsförmågan viktigare.

2. Stövlar/vattentäta skor
Men torra fötter är det lättare att njuta av hösten. Stövlar finns i så många olika utföranden idag att de nästan skulle kunna passa varje smak. När det gäller skor finns mängder av vattentäta varianter. Jag hittade bland annat några fina till ett bra pris hos skopunkten förra veckan som kanske passar den som vill komma billigt undan. Det fanns storlekar från riktigt små barn upp till vuxna.
stovlar

3. En skön varm stickad tröja/kofta
Vad är mysigare än något skönt och mjukt som värmer. Kanske kommer du bära den under regnjackan, kanske mörka höstkvällar när du krupit upp i soffan eller gråa dagar när kontoret känns kyligt. En snygg och mysig tröja eller kofta är rätt vid många tillfällen.

4. Termosmugg/termos
Få gånger är det så skönt att ha en mugg varm dryck i handen som på hösten. En varm skvätt kaffe under lekplatsbesöket, skogspromenaden eller på väg till jobbet sitter sällan fel. Hitta en som passar dig, kanske med en uppiggande färg eller budskap.
taa

5. Sockor
Jag älskar sockor. Jag har lyxen att ha en mamma som stickar underbara, snygga, roliga, sköna sockor i alla stilar. För den som inte stickar själv eller som har någon nära som stickar finns massa fina sockor att köpa. Förutom i vanliga affärer kan det vara värt att ta en sväng förbi en hemslöjdsaffär eller liknande där riktiga godbitar kan finnas.

6. Gott te i en snygg mugg
Doften av te är för mig en doft av höst. Ibland tror jag nästan att jag dricker te mest för att det luktar så gott. Det är så mysigt att kliva in i en lite butik och köpa te på lösvikt men det finns ju massa goda teer i de vanliga matvaruaffärerna med. Mina favorit är Clippers som jag brukar hitta på de lite mer välsorterade livsmedelsaffärerna.

När det gäller temuggar anser jag att man inte kan ha för många, tyvärr tar platsen i köksskåpen slut för fort. Temuggar finns i så många utföranden, själv har jag en stor kärlek till den engeska romantiska stilen.När det gäller muggar vill jag slå ett slag för att kolla upp lokala keramiker, de har ofta riktigt snygga myggar och du kommer få något inte alla andra har.
te

7. En skön filt eller pläd
Min favoritpläd här hemma är en som min mamma stickat. Den är inte bara snygg utan varm och mysig. Jag tror jag skulle kunna köpa plädar i all oändlighet, för det finns så många fina. En absolut favorit är Odd Mollys stickade, så snygga!!! Jag har en filt här hemma från Hemsidan design som är alldeles alldeles underbar. Det är en fukpälsfilt som förmodligen är det skönaste och gosigaste jag ägt, den kommer nog användas i stort sett dagligen nu under det kallare halvåret.
oddmolly

8. Badskum, badsalt eller badolja
Tänk er att lägga er i ett varmd väldoftande bad efter en dag ute i höstvädret. Jag älskar hur avslappnad kroppen blir och hur eventuell stelhet försvinner i det varma vattnet. Även här finns det uppsjöer av olika produkter att välja på men om du vill testa något nytt så googla upp recept på produkter du kan göra själv. Enklast är ett badsalt men det finns mycket annat du kan göra av det naturen har att erbjuda.

9. Stekgryta
Söndagsstek, pulled pork eller kanske en riktigt god gryta som fått puttra halva dagen och innehåller förutom kött nysköradade rotsaker från den lokala producenten är verkligennågot höstligt för mig. En stekgrytsa har man användning av för betydligt fler saker än bara stek och det finns många riktigt snygga varianter.

10. Böcker
Böcker, böcker, böcker ja när du ligger i badet eller sitter uppkrupen och myser i soffan då passar väl en bok som allra bäst. Tryckta böcker är de jag tycker allra bäst om, men man ska inte underskatta ljudboken. Företagen som sysslar med ljudbokstjänster har ofta gratis provapå-perioder och har du inte testat tidigare kanske det är dags nu.

Jag hoppas att du har blivit inspirerad till höstmys både utomhus och inomhus. Glöm inte att det är allra skönast att slappa om du varit ute och rört dig innan. Behöver du lite inspo när det gäller den biten kan du läsa detta inlägg.