Tips till en ganska gravid kvinna

juli 27, 2014 0 av momentsbymary

image

Jag vet inte om det är en ”efter Sälendepression” eller om jag bara inte orkar mer just nu, jag är i alla fall på riktigt kasst humör. Min man säger att jag nog är höggravid nu och jag känner väl att jag närmar mig det nu när det faktiskt snart bara är en månad kvar till beräknad födsel. Kroppen värker, fötterna har börjat svullna upp sådär så att det känns som eld i dom och orken finns inte alls i värmen, värst av allt är att jag är alldeles för negativ. Jag har ingen ork att riktigt peppa mig själv just nu, istället är det nästan så att jag tycker synd om mig vilket jag verkligen ogillar. Jag vill bara kasta kryckorna långt åt skogen och be illamåendet dra åt hel-e.

Jag skulle vilja ha mer ork så att jag kunde ta Filuren bättre som just nu har berg- och dalbanehumör med utbrott åt båda hållen och är riktigt hetsig. Jag skulle också vilja ha mer ork så att jag tog tag i det där med att fundera på om vi behöver skaffa något till den lilla och så småningom skriva packlista för förlossningsväskan. Jag vet att det är en månad kvar, det känns inte bråttom, men nån gång måste jag ju börja. Det var inte alls roligt att packa mellan värkarna förra gången.

Jag skulle så gärna vilja få kraft att peppa mig själv, att ha ork att få mig själv på gott humör för det här humöret är ju knappast något som hjälper mig. Om jag bara kunde komma på små roliga saker som fick mig att bli lite gladare, kom gärna med tips om ni har några, det skulle jag verkligen uppskatta för nu känns det som mitt eget lager tagit slut. Nu ska jag i alla fall göra lite körsbärssorbet för det är jag grymt sugen på och det går ju att kasta ihop på ett kick (glassmaskinen tar över sen).