Snurriga citronkakor

april 1, 2015 0 av momentsbymary

Här kommer en lättbakad och färgglad småkaka med smak av citron. Vilka färger man vill ha väljer man såklart själv.
image
Citronkakor
200 gram smör
1 dl socker
5 dl vetemjöl
rivet skal från 1 ekologisk citron

Sätt ugnen på 200 grader (aningen mindre vid varmluft). Arbeta samman (med gaffel eller händerna) alla ingredienser till en deg. Dela degen på två delar. Färga delarna i 2 olika färger. Om degen är väldigt mjuk nu behöver den ligga i kylen och stelna till en stund. När degen är lagom hård kavlas (eller trycks) delarna ut till två rektanglar, lägg degskivorna på varandra och rulla till en rulle. Rulla så att rullen blir lagom tjock (tjockleken avgör storleken på kakorna) och ställ sedan i kylskåp för att hårdna till lite.

Tips!!!
Jag har kavlat plattorna på bakplåtspapper, då går det att ta tag i pappret när den ena plattan ska läggas över den andra och liksom stjälpa över. När plattorna ska rullas ihop går pappret under att användas som hjälp för att få till en bra rullning i starten.

Skiva rullen i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt. Grädda ca 7-9 minuter mitt i ugnen.