Sallad med halloumi och bacon

augusti 31, 2014 0 av momentsbymary

När jag var gravid med Filuren fick jag idén om en salad med halloumi och bacon. Jag hade ett sug efter salladens fräschet, halloumin och baconets sälta 0ch till det en syrlig vinegrette.
image
Tre varianter. Uppe till vänster med rökt skinka istället för bacon.

Jag gör inte salladen precis likadan varje gång men den är i grunden lika med grönsaker, bacon, halloumi, vinegrette. Vill jag ha en matigare variant har jag bulgur i den.
image
I instagramflödet dyker den upp ofta.

Sallad med halloumi och bacon
Sallad (jag använder ofta machesallad men det är inte alltid det finns fin sån att köpa)
Gurka
Tomat
Paprika
+ eventuellt andra grönskaer, tex sockerärtskidor, avocado och gärna nån god bit melon för att ha sötman som bruter av baconets ooch ostens sälta
Halloumi
Bacon
+ev bulgur

Vinegrette
2,5 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk senap
persilja
salt
svartpeppar

Jag tillagar alltid bacon i ugnen, vill man steka den istället funkar såklart det bra. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bacon på en plåt med bakplåtspapper. Låt det vara inne till baconen fått den stekgrad som önskas.

Vill man ha den matiga varianten kokas bulgur enligt anvisning på förpackningen. Det behövs mindre än 1/2 portion per person.

Blanda olja, vinäger och senap till vinegretten. Hacka persilja och rör i. Ha gärna så mycket persilja att vinegretten blir lite tjockare nästan som pesto i koncistensen. Smaka av med salt och peppar.

Skär grönsakerna och lägg ut på tallrikar. Vill man ha den matiga varianten blandas vinegretten med bulgurn och bulgurn sprids över salladen, annars sprids vinegretten ut på salladen som den är.

Stek halloumi i lite, lite olja och lagg på salladen, lägg på bacon och garnera eventuellt med några skivor melon.