Rottneros park

juli 18, 2014 0 av momentsbymary

I trakterna kring Sunne i Värmland finns mycket att se, göra och upptäcka. Här finns bland annat ett vattenland, Selma Lagerlöfs Mårbacka och Kolsnäsudden. Vi har besökt Sunne två gånger den här veckan. I onsdags var vi på Selma Spa och idag bar det av till Rottneros park som ligger strax söder om Sunne.

Första gången vi var i Rottneros park var förra året. Då var Filuren 3,5 månader och inte alltid för nöjd. Han krävde stimulans och vi tänkte att parken med mycket träd, blommor och intressanta saker att se på skulle kunna vara något för honom. Jag minns den dagen som en av den bästa förra sommaren. Solen sken, Filuren var nöjd och vi njöt av den vackra parken.

En plats kan ha svårt att leva upp till de förväntningar man får om man har riktigt bra minnen från sitt första besök där. Allt är nytt och intressant och man överraskas första gången, nästa har det kanske förlorat sin glans lite. Men det här besöket gav mig ett annat perspektiv. Att uppleva saker med barn blir också att upptäcka platsen ur dennes perspektiv. Förra året var besöket en upplevelse för oss vuxna medan vår 3,5 månaders låg i vagnen ock kollade in lövverken, i år hade vi med en kille på 1 år och 3,5 månader som upptäckte parken tillsammans med oss. Allt var nytt för honom och det blev det också för oss på så sätt.

Timmarna försvann snabbt där i parken. För en rätt aktiv 15:månaders är det ett perfekt ställe att leka av sig. De olika parkerna bjuder på mängder av äventyr och lekparkerna passar barn i olika åldrar. För en mamma med foglossning finns mängder av bänkar att vila på och dessutom finns badstrand där trötta fötter kunde svalkas. Rottneros park är nog den plats vi hittills varit på som passat Filuren allra bäst. Idag var vi där 4 timmar men vi hade lätt kunnat vara där längre. Med tanke på priset, 240 kr för två vuxna och en Filur, får man väldigt mycket upplevelse för pengarna. Den här dagen har varit underbar. Orden räcker inte till så jag låter bilderna tala.
image

image

image

image

image