Hurtbullefamiljen del 5 – Trille joggingvagn

maj 12, 2014 0 av momentsbymary

Det var genom jogging/löpning som jag kom i kontakt med andra motionsformer som passar att utövas utomhus. Jag började jogga och ville ha ett mål så jag anmälde mig till Tjejklassikern. Jag började med löpmomentet, vidare till längdskidor som jag inte utövat sedan lågstadiet, över på cykling som jag alltid avskytt och avslutade det hela med ett dopp i Dalarna. Det slutade med att jag blev cykelälskare, köpte både landsvägshoj och mountainbike, ser längdskidåkning som en självklarhet på vintern, blev förälskad i orientering och insåg att det finns inget roligare än multisport.

Löpningen ligger mig varmt om hjärtat. Jag är verkligen inte duktig men jag älskar att springa. Jag känner mig fri och löpningen är för mig väldigt terapeutisk, mitt favoritsätt att rensa skallen. 

I min första graviditet sprang jag till vecka 24 när jag fick foglossning. Löpningen var den träningsform som jag tog upp snabbast efter att ha tränat upp grundmusklerna efter förlossningen. Då var Filuren så liten att jag inte hade med honom men jag bestämde att så fort jag tyckte att han var stor nog skulle han med. Vi införskaffade därför en joggingvagn, passade på när det var höstrea.

Vi ville ha en vagn som är lätt, med stora hjul, som går att fälla och inte är för dyr. Efter att kollat in olika recensioner och läst på träningsforum föll valet på en Trille jogger.

Vi väntade med att använda vagnen till det kändes okej för Filuren att åka framvänt. Han gillar att sitta i den men tyvärr har jag inte kunnat springa med den så många gånger på grund av foglossning. Ibland när vi promenerar ut på landet och grusvägar brukar han sitta i den och den är verkligen underbar att köra, lätt och lättrullad. Om lillen blivit trött har vi fällt ner ryggstödet och han har somnat. Andra bra saker med vagnen är att man kan få med sig en del packning och den har en lucka i sufletten så att man kan se barnet.

Jag ser fram emot att kunna springa igen och kommer då att använda joggern. Jag tänker att det blir lättare att komma ut om jag kan få med mig ena barnet så kan lillan vara hos pappan. Senare när lillan blir större hoppas jag kunna ta med henne på en joggingrunda medan storebror är på förskolan. Ett bra sätt att få frisk luft och komma ut för oss båda.

image

Trött kille på skogspromenad