Hurtbullefamiljen del 1 – Kronan duo s

maj 6, 2014 0 av momentsbymary

Jag och min man var väldigt hurtiga innan Filuren kom till världen. Olika former av utomhusträning upptog många av veckans timmar. När Filuren föddes ändrades detta. Den största skillnaden blev nog att vi bytte ut träningen mot lugnare utomhusaktiviteter som långa skogspromenader tex.

Filuren har nu passerat året och jag tänkte skriva några inlägg om produkter vi köpt. Det första inlägget kommer handla om barnvagnen.

Vi valde barnvagn med omsorg. Vi försökte tänka oss in i hur och var vi skulle använda barnvagnen för att veta vad vi sökte. Det är ju inte helt lätt att veta hur det kommer bli när barnet är fött men jag tycker att när det gäller barnvagnen lyckades vi tänka oss in i det kommande behovet riktigt bra.

Vi ville ha en vagn som tål guppiga vägar, lite snö eller lera, att inte alltid bli hanterad särskilt varsamt samt tål att dras mil efter mil. Den skulle också kunna vara hyfsat smidig. Vi insåg efter mycket läsande på internet och besök i barnvagnsbutiker att vi sökte en vagn med lufthjul, rörliga fram med möjlighet att låsa, vändbar sittdel, slitstark och ändå inte för stor. Vi var runt och provade många vagnar men ingen föll oss i smaken. Till slut stod hoppet till Kronan och deras duo s som skulle komma under hösten 2012. En mysig helg i november spenderades i Stockholm och vi besökte den inspirerande butiken Bonti där vi klämde och kände på vagnen. Där och då upostod kärlek, Kronan duo s var rätt för oss.

Filuren skulle inte komma förrän i april men vi gillade säsongsfärgen turkos så mycket att vi beställde vagnen på direkten. Jag minns kvällen då vi packade upp vagnen, det var så mysigt och jag njöt av att se på och provköra den.

Nu har vi kört runt med vagnen i 13 månader och jag har aldrig ångrat vårt val. Vi har använt vagnen på många varierande underlag, på landet, i stan, i fjällen, på ICA och vi är aldrig missnöjda. Vi har gått minst 150 mil med den och den känns fortfarande ny och stabil. Jag upplever det verkligen som att vi skaffat en vagn av kvalité. Min tanke blir lite som att Kronan är barnvagnarnas Volvo. Något som känns extra tryggt är att det är lätt att få hjälp genom Kronans kundtjänst om det är något man funderar över. Jag har själv mycket bra erfarenheter av kontakten med dom.

Det enda vi inte riktigt gillar är att vi tycker att sufletten på sittdelen är för kort. Det hade varit bra om den varit längre, nu får vi fixa med en förlängning själv.

När lillfiluren föds kommer såklart vår älskade Kronan få vara kvar. Jag kan inte skiljas från den även om vi måste skaffa en syskonvagn.

image