Frostmornar och funderingar

Frostmornar och funderingar

oktober 15, 2020 0 av momentsbymary

Det har visat sig att oktober blev en månad av frostmornar och funderingar. Jag kan lova att funderingarna är betydligt fler än frostmornarna. Runt runt snurrar tankarna, hela tiden kring stora frågor, frågor av den där sorten som man inte får svar på för svaren kommer av sig själv eller så kommer de inte alls. Det är som att fara runt i en tvättmaskin, det snurrar, snurrarm sköljs och snurrar och jag har inte en chans att se något klart. Alla de där stora frågorna, kommer jag få ett svar på dem? Kommer jag få ett svar på någon?

Det står en flytt inför dörren. Den har självklart dragit igång många av mina frågor. Kommer den bli av? Tänk om något inte går ihop. Kommer vi trivas? Kommer jag stå ut och inte känna mig som ensammast i världen? Kommer jag må bra av att packa upp lådorna jag haft ihoppackade i ett par år? Hur kommer jag må när jag sitter där bland alla saker i en röra? Hur kommer det vara att ha ett hem på riktigt för första gången på så väldigt lång tid?

Jag är så rädd att något går snett, att flytten inte blir av, att jag inte kommer må bra. Rädslan är en jobbig fiende, så fort jag börjar drömma om hur det skulle kunna bli, bra saker, så tar rädslan mig i sitt grepp och viskar att jag inte ska drömma för jag kan bli så väldigt besviken.

Jag vill bli frisk, eller må så bra jag kan. För att det ska kunna ska måste jag ha ett hem, en plats på jorden som är mitt trygga hemma. Det finns inget jag önskar så mycket som att bli frisk, att börja arbeta med något som känns okej, att träffa människor på en rimlig basis, att inte varje dag känna att jag är någon som inte passar in och inte klarar saker.

Ett dystert inlägg, tyvärr. Jag hoppas att det dystra är något som hör osäkerheten till, att det snart blir ljusare även om det runtomkring ju faktiskt blir mörkare för varje dag som går.

Var rädd om dig!