Du kan amma här…

september 17, 2014 2 av momentsbymary

Jag minns så väl den där videon som blev så omtalad förra året. Då var Filuren nyfödd och självklart blev debatten om amning på olika platser intressant för mig.

Nu är det nytt år och ny bebis och den lilla damen har velat ligga vid bröstet mest hela dagen. Det är inte så att hon bara snuttat lite heller utan hon har klunkat i sig mat minst en gång i timmen.

I en familj med en vild 1,5:åring, en amningsgalen bebis, en foglossande mamma och tack och lov en superhjältepappa är det lite klurigt med aktiviteter. Filuren kan inte bara sitta hemma och jag vill inte vara hemma med bebisen hela tiden och inte träffa Filuren. Lösningen för dagen blev en tur till skogen med matsäck och sandleksaker nerpackat. En kort promenad till en sandig plats, lek och fika blev helt perfekt. Själv satt jag på en stubbe och ammade och det gick minsann bra att amma även där.

image

Huvudsaken för mig var att jag fick umgås lite med Filuren. Jag lyckades även få en underbar stund med skratt, bus och sedan sömnigt mys i samband med hans nattning.

Nu längtar jag så otroligt mycket efter att kroppen ska läka så att jag kan busa med honom. Det skär självklart i hjärtat när jag fortfarande inte kan umgås med honom på det vis jag önskar.