Det där med namn…

augusti 22, 2014 2 av momentsbymary

image
Magen v 38+3 och kanske har liten fått sitt namn.
När Filuren låg i magen hade vi redan bestämt tjej- och killnamn innan RUL så redan i vecka 20 visste vi att Filuren var en liten Filip… även om han redan då ofta kallades Filuren. Någon vecka innan han föddes funderade vi plötsligt på om Filip verkligen var rätt men när han väl var ute var det en Filip i våra ögon vilket kändes skönt.

Den här gången har det varit betydligt mer knepigt. Vi har pratat om ett namn i flera år men det känns inte rätt. Efter RUL pratade vi om Lily efter makens mormor men bestämde att det fick bli ett andranamn. I samma veva bestämde vi oss för ett till andranamn, Elna som min mormor hette. Tilltalsnamnet har däremot inte kommit till oss.

Jag har haft idéer som maken sågat, maken har haft idéer som jag sågat. Vi har varit överens om att vissa namn är rätt bra, men tyvärr inte klockrena. Att matcha ett namn med Filip är inte svårt men jag tycker att det är ganska svårt att matcha något med efternamnet. På grund av ett ovanligt efternamn vill vi ha ett ganska enkelt och vanligt förnamn.

Jag har tänkt att vi nog kommer på vad lillasyster ska heta när hon väl är ute men så plötsligt förra veckan föreslog maken ett av mina favoritnamn, till och med det jag gillar bäst. Förut har han sågat det totalt men tydligen var det skillnad när det kom från honom.

Nu kan det vara så att det här namnet är rätt, det känns så för mig. Samtidigt vågar jag inte säga det till någon för jag är så rädd att det ska kännas fel då. Jag vill hålla henne i min famn först och se om det verkligen är en liten ficka med namnet…..