Den här dagen är min

Den här dagen är min

maj 30, 2021 0 av momentsbymary

Idag är det mors dag, den dag som det fortfarande är overkligt att den är min. Hur kan jag vara någons mamma, jag som inte alls kan så mycket som jag vill, som ibland själv är som ett litet barn på insidan och som många många gånger inte är säker på hur jag ska ta mig an livet ens för egen del. Efter åtta år som mamma borde jag väl känna mig som ett självklart proffs, men det gör jag inte, jag undrar vilken galning som gav mig det här enorma ansvaret.

Om det inte varit för det att jag plockat bort mig från Instagram och Facebook skulle mitt flöde idag varit fyllt av bilder på glada mammor som fått fina presenter, gärna ganska lyxiga saker som förmodligen pappan till barnen eller en sambo sett till att köpa till mammorna. Jag säger inte att det är något fel med det. Det är snarare jättefint och mammorna är garanterat värda det. Jag har själv varit en mamma som denna dag uppvaktats stort av pappan eftersom barnen varit för små för att fixa något själva.

En sak bestämde jag mig för i början av veckan, jag ska inte sitta här på mors dag och inte bli uppvaktad och utan någon annan som kan hjälpa barnen på vägen får jag helt enkelt göra det själv. Jag är värd en egen dag, för det finns en plats där jag levererar även de tyngsta dagarna så är det i föräldraskapet. Av den anledningen handlade jag och barnen en present i fredags. Jag hade först tänkt slå på stort för att det egentligen var dags att unna mig något som jag drömmer om, men jag fegade ur och vi köpte en present som var ekonomiskt försvarbar. Det visade sig senare att jag inte hade behövt köpa den där presenten, jag skulle bli ordentligt uppvaktad ändå.

När barn gör fina saker för att en vuxen står bredvid och säger till är det fint men när de gör fina saker på eget bevåg är det helt magiskt. Jag kom på mina småttingar med att viska i sängarna efter läggdags igår och förstod inte varför de inte somnade trots en lång och intensiv dag. Det visade sig idag att de låg och planerade. På morgonen hörde jag tisslande och tassande i köket redan vid sextiden, jag fick inte gå upp och slumrade istället till och blev väckt av två solstrålar som sa att jag borde duscha. Efter duschen klev jag in i ett sovrum där min säng var bäddad, vardagsrummet var städat och barnens sängar var också bäddade. Jag blev visad till matbordet där barnen dukat fram frukost med ballonger och dekorationer. När vi ätit ett tag blev jag överraskad med teckningar, hemmapysslade blommor och kramar samt present. Det var så fint fixat och genomtänkt av småttingarna och vem behöver egentligen chokladaskar och champagne när man kan få blandsaft och vindruvor.

Det var en så fin morgon och jag var väldigt rörd av barnens omtanke och vänlighet. Jag hade dessutom redan fått en fantastiskt fin och rörande uppvaktning genom blommor på posten från min stora prinsessa. Tänk att ha någon som valt en och som man själv valt, den kärleken är väldigt speciell.

Den här dagen var tung på flera vis, saker hände som jag inte riktigt kunnat förutse och mitt hjärta har dessutom gjort ganska ont men det har också varit en dag där jag påmints om vad som fått mig att orka igenom de senaste åren. Tänk att de tre bästa, finaste, omtänksammaste och roligaste ungarna i universum finns just i mitt liv.

En väldigt fin gest av barnen att bädda sängen för de vet hur viktigt det är för mig att den bäddas varje morgon.
Festlig frukost dagen till ära
Blommor på posten, oväntat och så otroligt uppskattat.