Citronkladdkaka

augusti 2, 2014 8 av momentsbymary

Sista helgen innan Filuren börjar förskolan valde vi att spendera i stugan. När vi är i stugan är det alltid en fördel att laga mat och baka så att det blir så lite disk som möjligt. Då passar kladdkaka bra. Denna kladdkaka med frisk citronsmak är extra passande i stugan då den inte innehåller några konstigheter utan vanliga basvaror som finns hemma.
image

Receptet är gjort i 22 cm anslag. Den blir ganska tunn. För ett större anslag rekommenderas satsen gånger 1,5.

Kladdkaka med frisk citronsmak
150 gram smör
2,5 dl socker
1,75 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 citron

Riv citronskalet och pressa saften ur citronen.
Smält smöret och rör ner socker, mjöl och vaniljsocker så att det blir en jämn smet. Rör därefter ner ägg och citronsaft och skal.

Häll över i en form och grädda ca 30 minuter i 175 grader mitt i ugnen. Låt kakan svalna, puffa eventuellt över lite florsocker och servera med vispad grädde och gärna också färska bär. Vi hade massa blåbär i skogen vid stugan så det blev ett självklart val för oss.