Chokladbollar med jordnötssmak

augusti 29, 2014 0 av momentsbymary

Frågar ni mig har jag gjort något jättegott ikväll, frågar man min man kommer han kanske påstå att jag skändat det heligaste bland bakverk. Jag har bakat chokladbollar med jordnötssmör istället för vanligt smör. Min man har chokladbollar som klar favorit så jag är inte helt säker på hur han kommer reagera på dessa.
image

Chokladbollar med jordnötssmör
120 gram jordnätssmör
3/4 dl socker
3 dl havregryn
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk kaffe (eller vatten om man inte gillar kaffe)

Blanda ihop alla ingredienser utom kaffe i en bunke. Blanda därefter i kaffe lite i taget till smeten fått lagom koncistens och håller ihop nog för att göra bollar. Rulla bollar och lägg på ett fat. Garnera genom att rullar bullarna i kokos, strössel, pärlsocker eller pensa med choklad.