Uppladdning i skogen

maj 25, 2017 0 av momentsbymary

Jag har längtat efter semester på slutet. Det har varit alldeles för mycket jobb och när det nu kom en långhelg passade vi på att resa bort. Vi är i mina föräldrars stuga, mitt ute i skogen. Här är det långt till nästa granne och här passerar ingen trafik. Närheten till naturen är en lyx. Att vakna till fågelsång och suset av träd är avslappnande på ett sätt som går djupt in i kroppen.

Här finns inte rinnande vatten och många av sakerna som vi tycker är viktiga hemma behövs inte här. Det finns annat som är viktigt och framförallt är det härligt med friheten att kunna röra sig som man vill. BArnen älskar det, det märks. Det är betydligt mer friktionsfritt och de hittar på massor av saker att göra med ganska små medel. Lite vatten, lite grus och lite kottar kommer de långt med. Att upptäcka djur och insekter är jättespännande och i förmiddags fick de vara med och plocka växter. Vi fick nämligen kirskål- och nässelsoppa till lunch och dessutom står maskrosmarmelad på spisen.

När jag sitter här i lugnet, långt från vardagen så känns allt väldigt enkelt. Det är härligt, skönt, avslappnande och jag önskar att alla fick uppleva den känslan.