Värmande spenatsoppa – snabblagad och jättegod

februari 5, 2017 2 av momentsbymary


En snabb och god soppa tycker jag passar utmärkt gråa dagar som de vi haft i Karlstad på slutet. Här kommer receptet på en spenatsoppa jag tycker är jättegod som går snabbt att göra. Koka ägg under tiden du gör soppan så har du ett gott tillbehör som gör spenatsoppan mer mättande.

Spenatsoppa

1/2 lök
300 gram fryst hackad spenat
3,5 dl vatten
3,5 dl mjölk
1 tärning hönsbuljong
1,5 msk vetemjöl
Salt
2 krm Vitpeppar
2 krm Spiskummin

Finhacka löken och bryn i i en gryta. Häll i vattnet och tillsätt spenaten. Värm tills dess att spenaten smält.
Lös upp en tärning kycklingbuljong i soppan, krydda med vitpeppar och spiskummin.
Tillsätt 3 dl av mjölken och koka upp. Blanda ihop 0,5 dl mjölk med vetemjöl och rör ner i soppan så att den tjocknar. Smaka av med salt. Mixa soppan om du vill, annars går det bra att äta den som den är.

Servera soppan med ägghalvor och bitar av korv eller bacon. Bönor kan vara gott att ha i soppan och gör den matigare. Vill man kan man baka ett supersnabbt och gott bröd till. Recept hittar du här.