Tvåårskalas – såhär kan man också göra

september 10, 2016 0 av momentsbymary

sanna12 sanna17 sanna114
Bilder från lillans ettårsdag

Det är lördag morgon och jag dricker en kopp kaffe. Lilla F leker i sitt rum och pappan och lillasyster är iväg på ärenden, vi ska snart åka iväg och leka. Den här veckan har gått i ett. Jag var helt matt igår eftermiddag men tog tag i mig och åkte ner till stan för en fin kväll med kulturnatta, mat och sällskap. Det var verkligen en kväll utöver det vanliga vädermässigt, solen sken, det var varmt och det kändes som en riktig sommarnatt när jag gick hem.

Idag kommer vi kolla in kulturknatta som jag tror de små gillar, kanske också prideparaden och förhoppningsvis hinna träna. Sedan kommer kvällen och ikväll ska vi planera tvåårsfirande av vår lilla. Vi har inte haft tid att tänka på det, vi har inte heller känt oss så peppade på det. Våra barn är i en period där de bråkar om saker hela tiden, framförallt vill storebror ha allt lillasyster har, från kläder till leksaker och mat. Varje dag innebär en lång rad utbrott när vi säger nej. En födelsedag med det man kan kalla traditionellt firande kan innebära väldigt många extra sådana energikrävande situationer. Vi är inte laddade att lägga ner tid på en dag då storebror blir arg och ledsen, där lillasyster får sina saker snodda och blir knuffad och liknande av den avundsjuka. Huvudsaken är att vi får en bra dag, att barnen har roligt vilket betyder att vi kanske inte kommer ha det mest traditionella firandet. Ikväll ska vi alltså komma på idéer för hur vi ska kunna fira den lilla utan att det blir en dag av bråk. De där fighterna måste vi ju ta, men kanske inte alla på en och samma dag.

En enda kväll har vi alltså på oss att planera, köpa eventuella presenter mm. Imorgon ska lillan firas och på måndag är hennes riktiga födelsedag. Nu kör vi.