Träning när den är som bäst – ha roligt tillsammans

juli 15, 2017 0 av momentsbymary

Lördagmorgen var varm här i Karlstad och jag längtade ut för att träna. Jag såg mig springa längs med sjöängarna ner mot Vänern. Sommarblommor, sommmardofter och sommarljud lockade. När jag klädde på mig träningskläderna bad lilla F om att få följa med och cykla bredvid. Jag kunde inte säga nej till det. Lillan sa snart att hon ville med och sitta i löparvagnen så istället för en lugn egentidsrunda fick jag med mig båda barnen och styrde stegen åt ett helt annat håll än jag tänkt från början.

Morgonen var varm och det var nästan helt folktomt ute. Jag sprang och barnen pratade och pratade. Lillan kommeterade allt hon såg, den store berättade mycket om naturen men ställde också en hel del frågor. Det gick så smidigt. Jag kunde hålla mitt tempo eftersom den lilla cyklisten utan minsta motstånd anpassade sitt tempo efter mig.

Vi tog oss till barnens favoritlekplats, 3 km hemifrån. Där stannade vi och de lekte lite medan jag gjorde olika styrkeövningar. Efter det sprang vi intervaller uppför kullen bredvid och sedan ville barnen leka ”jaga mamma” så jag fick upp flåset rejält.

Vi tog oss de tre kilometerna hem utan problem, lyckliga i varandras sällskap.  Jag var ordentligt varm och flåsig när vi kom innanför dörren. Denna start på dagen var underbar. Träningspasset var helt klart ett av de bästa i år och absolut det som kändes finast i hjärtat. Det är så underbart att kunna ha kul ihop och göra saker vi alla gillar.