Tågtankar

maj 29, 2015 0 av momentsbymary

image

Nu sitter vi på tåget mot Stockholm. Lilla F sitter blickstilla och tittar på Laban i surfplattan. Jag kan knappt fatta att jag skriver den meningen. Så nyss som för ert par månader sedan så hade aldrig detta gått. Han hade ingen ro att sitta still och kunde inte sitta och titta såhär mer än några få minuter. Det är klart att han inte är såhär jämt, långt ifrån men just nu sitter han still och det är jätteskönt.

Om någon hade sagt till mig för ett år sedan att ”nästa år när det är dags för kalas kommer ni åka tåg och du kommer vara helt avslappnad och sett fram emot det” då hade jag inte trott personen. Innerst inne har jag varit övertygad om att lilla F bara hade lite extra fart och bråttom som mini och skulle lugna ner sig bara han lärde sig handskas med sig själv och kommunicera med andra. Han är fortfarande energifylld men kan faktiskt sätta sig för att vila, läsa en bok, leka istället för att vara uppe på fötter och springa hela tiden.

När jag sitter här på tåget och ser honom äta äpple och titta på Laban inser jag att min lilla kille har blivit så stor. Han är så rolig att umgås med han pratar hela tiden och säger de mest roliga saker.

Det är ett par timmar kvar av resan men hittills har det bara varit vila för mig. En så ovanlig känsla.