Supergod spenatsoppa

april 29, 2016 0 av momentsbymary

1604294
Idag fick jag ett riktigt sånt där sug efter spenatsoppa. Spenatsoppa, som i välsmakande, mättande och vacker mat. Jag pratar inte om den klibbiga grågula sörjan med lite grönt simmande i sig som jag fick i skolmatsalen när jag var liten. Du kanske fick sån med? Jag åt den aldrig.

Om man inte testat spenatsoppa som vuxen tycker jag att man ska ge det en chans, men se till att göra den god. Jag brukar ofta göra en med spenat, linser och spiskummin som är väldigt god men denna gång testade jag en variant av ett annat recept jag har. Jag skriver upp det nya receptet för det blir riktigt gott och jag kommer göra den igen. Spenatsoppa är enkelt, billigt men framförallt gott. Bara prova!

Den här gången serverade jag den med kokt ägg, trattkantareller och lätt stekta soltorkade tomater.

Spenatsoppa, 4 portioner
500 gram fryst hackad spenat
2 msk gräslök
1,5 msk smör
3 msk vetemjöl
6 dl vatten
2 dl mjölk
2 tärningar grönsaksbuljong
1 krm muskot
salt
peppar

Hacka gräslöken. Lägg spenaten i en gryta och häll över 1 dl vatten, ställ på svag värme så att spenaten tinar.
Gör en bottenredning i en annan gryta genom att ha i smöret och när det smält även vetemjölet. Rör kraftigt och tillsätt mjölken lite åt gången. Rör ner vatten, gräslök, den tinade spenaten och buljongen. Låt soppan puttra 5-10 minuter. Krydda med muskot samt salt och peppar efter smak.

Jag valde att mixa soppan lite denna gång med en stavmixer, detta på grund av att spenaten i just det här paketet var ganska stor. Man behöver inte mixa, det är en smaksak.
1604293