Supergod frukt- och yoghurtglass

januari 23, 2017 0 av momentsbymary

Idag gjorde jag en nyttig glass till eftermiddagsfikat. Den innehåller banan som funkar bra att använda som sötning i bakning mm om man inte vill ha tillsatt socker. Glassen innehåller tre ingredienser, banan, blåbär och yoghurt. Blåbären går att byta ut mot andra bär eller mjukare frukt.

2 portioner glass
1 medelstor banan
1,5 deciliter frysta blåbär
1 dl vaniljyoghurt (utan massa socker)

Skiva bananen och lägg på en tallrik. Låt den stå i frysen minst en timme.
Mixa banan, frysta blåbär och yoghurt. Låt tallriken som bananen legat på vara kvar i frysen så den håller sig kall. Ta fram tallriken när glassmeten är mixad. Om smeten är lös kan man breda ut den på fatet och ställa den i frysen en stund. Om inte kan glassen serveras direkt.

Om man får rester av glassen över och har den kvar i frysen länge behöver den stå framme en stund för att mjukna innan man serverar.