SportCamp Family på Tanumstrand – en helg av aktiv glädje

september 12, 2017 0 av momentsbymary

Förrförra helgen var jag och barnen på Tanumstrand och deras SportCamp Family. Helst av allt hade jag såklart önskat att hela familjen hade åkt men det det var inte möjligt då maken jobbade. Att kunna röra sig tillsammans och träna på ett sätt som alla har glädje av är något jag tycker är viktigt och jag har sett det som en utmaning att hitta möjliga aktiviteter, variationer av träningssätt och på så sätt kunna möta allas önskemål. Träning ska inte bara vara kul för barnen eller för de vuxna, alla ska kunna njuta. För oss var SportCamp en fullpoängare där vi blandande sådant vi redan gör och gillar med nya aktiviteter som gav inspiration för framtiden. Allt inramades av den underbara miljön kring och inne på Tanumstrand och det gjorde såklart upplevelsen extra uppskattad. Jag kom hem fylld av lycka, av att ha gjort roliga saker tillsammans med barnen utan vardagens måsten. Vi hade alla tre med oss värdefulla upplevelser och minnen som kommer förgylla vardagen för en lång tid framöver.

Tanumstrand är ett familjevänligt resmål med möjlighet till trevliga aktiviteter för alla åldrar, god mat och såklart den sagolika kustmiljön som är så uppskattad. När vi kom ner på Fredag kväll och hade burit in våra saker till rummet ville barnen direkt ner till vattnet. De undersökte stränder och klippor med en entusiasm som smittade över till mig.

Från stranden letade vi oss vidare till lekparken med tillhörande hoppkudde och studsmatta. Vad vid skrattade av alla tokigheter barnen hittade på! Det kan hända att även jag lockades stå för en del galenskap.

Man skulle kunna tro att barnen ville vila efter en evighet av hoppande men det är inte riktigt så mina barn fungerar. De har en energi som aldrig tyck sina vilket är härligt charmigt och i vissa fall lite utmanande. Vi valde att testa ”Bad- och plaskhuset” som barnen kallar det, alltså badet inne på Tanumstrand. Barnen älskade det och jag blev förvånad över att poolområdet var så stort. Vi busade och skrattade och medan barnen plaskade precis bredvid mig passade jag på att köra av ett vattanträningspass med övningar jag lärt mig på vattengympan jag gick på under graviditeten. Jag har verkligen haft mycket nytta av de där övningarna för de att fungerar att göra samtidigt som barnen leker. Annars är ju bad med små barn väldigt mycket passande och busande.

Klockan var efter barnens vanliga läggdags när vi badat klart och magarna kurrade. Vi träffade Sarianne och c/o och gick för att njuta av Tanumstrands välkända skaldjursbuffé som är något alldeles extra. Vad jag åt! Barnen vräkte i sig barnbuffé medan jag njöt av en skaldjursbuffé som verkligen känns riktigt påkostad. Jag hade kunnat äta i timmar om inte de små börjat fladdra med ögonlocken och hasade längre och längre ner på stolen. Det var dags att avrunda en underbar dag med mycket aktivitet och skratt.

Innan barnen somnade fick de öppna sina fina presentpåsar de fått av Sarianne och gissa om det var uppskattat. Vilka barn gillar inte överraskningspresenter? De var verkligen lyckliga när de somnade på var sida av mig i den stora sköna sängen.

Lördagsmorgonen inleddes med en puss på kinden från lillan och tjatet från hennes storerbror om att få gå till stranden och leta skatter. Jag hade redan fått träningsvärk från passet i vattnet under gårdagskvällen och njöt av den känslan. Vi laddade inför dagen med Tanumstrands underbara frukostbuffé och tack vare kritor och papper fick jag till och med dricka kaffe i hyfsad lugn och ro.


Det var allt en riktig tur att jag fick i mig kaffet och allt gott att äta för sedan drog en intensiv dag igång med många olika aktiviteter. Mina barn som aldrig vilar njöt förmodligen fullt ut. Vi gick ner till stranden, plockade snäckor och spanande på maneter, hoppade i vattnet och klättrade på stenar och andades mängder av den underbara havsluften i ett lätt regn.

Efter lek på stranden gav vi oss upp till studsmattor och hoppborgar för att sedan gå på ett familjeträningspass som var toppen. Barnen är ju ganska små och ibland fick jag anpassa lite efter två mammiga småttingar men jag fickmist lika bra träning som de med äldre barn. Passet var kul och funkade med både barns som lillan och betydligt äldre barn.

Glada och svettiga gav vi oss vidare till akrivtetssalen där det fanns hoppborg, en enormt rolig och lika jobbig uppblåsbar hinderbana där jag hade lika roligt som barnen, slackline och pingisbord. Vi lekte av oss rejält innan det började kurra i magen för lunch.

Jag trodde barnen skulle slockna efter maten med tanke på att de lagt sig sent och gått upp tidigt natten innan. Jag hade fel. De ville bara ut och träna sa dom och vi testade därför parkour. En imponerande smidig och spänstig kille instruerade alla intresserade barn och vi körde en egen variant vid sidan av. I hemlighet tyckte jag att det var så kul att jag smet tillbaka med barnen senare under vistelsen och lekte av mig ännu mer.

Från parkour drog vi vidare på en upptäcktsfärd i ”bergen” Det var en vacker och slående utsikt över havet och omgivningarna. Det var lite klurigt och spännande att ta sig upp och det vet jag att barnen gillade. Småttingarna säger inte nej till ett äventyr.

Från berget tog vi oss vidare till löploppet. Barnen var söta med sina nummerlappar på bröstet och ben som pinnade på. Storebror sprang verkligen snabbt och försvann iväg som vinden. När han nästan var i mål vände han och mötte upp oss, det är en sportslig grabb det. Medaljerna de fick släppte de inte på resten av helgen. Här hemma ligger de i deras skattgömmor.

Kvällen avslutades med en superb trerätters middag som kändes enormt lyxig att äta i den magiska solnedgången. Jag och barnen kunde inte låta bli att ta en promenad på bryggorna innan läggdags. Känslan av overklighet smög på. Det var nästan för vackert för att vara sant och att få uppleva det ensam med barnen och ha deras fulla uppmärksamhet var ovärderligt för mig.

Även söndagen började med frukost och en stor kopp kaffe medan barnen målade. Vi gick ner till stranden för lek innan det var dags att återvända till rummet för packning. Barnen sa hejdå till havet och jag fick lova dom att vi ska komma tillbaka igen. Jag lovade mig själv detsamma. Det är verkligen något särskilt med havet och extra speciellt med Tanumstrand.

Lycklig och omtumlad gav jag mig hemåt med mina underbara barn. Tillsammans hade vi skapat minnen som betyder väldigt mycket. Vi pratar mycket om havet och stranden, om de roliga sakerna vi upplevde och genom det har vår samhörighet blivit än starkare. Det är nödvändigt att komma iväg från vardagen ibland och uppleva varandra på nya sätt.