Semester i Sälen – del 2

augusti 4, 2016 0 av momentsbymary

Två dagar till har gått. Jag sitter med ljuset från  den nergående solen i ögonen och blickar ut över backarna i Lindvallen. Vi har bytt den underbara nybyggda ljusa stugan högt upp på Sälfjällstangen mot ett boende mitt i Lindvallen vid Experium. Vi trodde att det skulle bli roligast så, att det skulle bli för tråkigt för barnen att vara avsides en vecka men nästa gång blir det nog en vecka på Tangen. Det är lite för mycket folk här, vi gillar avskildhet. Boendet här i Lindvallen är fint, av hög standard men inget slår att bo uppe på fjället. 
Igår tog vi Gustavliften och vandrade upp till Stensjön. Vattennivån var låg och barnen fick bygga steltorn, balansera på stenar i vattnet och leka. Vi åt lunch på Snögubben innan vi åkte ner med liften igen. Lillan gillade verkligen att åka lift och pratade om ”lisp” resten av dagen.

Eftermiddagen ägnade vi åt bus och cykling. Vi åt glass med hjortronsylt som jag kokt. Tiden gick fort och barnen somnade utmattade efter att ha cyklat en timme i sträck. Vi vuxna åt ostbricka, bastade och passade på att njuta av den sista kvällen på den underbara platsen.

Idag har det varit en lite konstig dag. Att byta boende mitt i en vistelse är lite knäppt och ingen i familjen var på något strålande humör. Vi tog bilen och upptäckte omgivningarna lite längre bort. I Mångsbodarna stannade vi och lagade mat. Det var en rolig grej eftersom det påminnde om trötta passeringar av stället under Vasaloppet. Tyvärr ville barnen inte leka utan testa gränser så det blev inte så mysigt som tänkt. 

På eftermiddagen installerade vi oss i vårt nya boende och sedan fick barnen leka lite i Lindvallen. När det närmade sig läggdags gav sig min man ut för att springa i backarna. Själv myste jag lite extra mycket med Lilla F så som kan behövas en dag då det blivit ovanligt många ”nej” och ”inte”. 

Nu hoppas jag på en riktigt fin avslutning på denna vistelse. Det skär i hjärtat av att veta att vi snart ska hem.