Röda och gröna växter

Röda och gröna växter

oktober 25, 2019 0 av momentsbymary

Jag har fyllt på bland mina växter med två nya sorter. Det ena är en begonia med metallicröda blad. Jag trodde inte att det kunde finnas sådana blad på växter men det kunde det uppenbarligen. Begonian får rosa små blommor men det är ju helt klart så att denna växt köper man för bladens färgprakt och inte blommornas.

Den andra växten är en dvärgcissus, cissus straita, en rankade växt som både funkar att ha på båge och spalje som hängande i ampel. Jag tycker att den är jättefin och hoppas att den ska trivas hos mig.

Jag har tänkt att försöka föröka båda sorterna. Min misstanke är att det är lättare att föröka dvärgcissusen. Vi får se hur det blir.

Vilka är dina favortiväxter?

Vackra metallicblad
Dvärgcissus, härligt grönskande