När två timmar känns som tio minuter

maj 14, 2015 10 av momentsbymary

Någon gång under en nattlig konversation med Linda förra veckan, när jag var så utmattad av sömnlöshet och pollenallergi att jag nästan tappat orken helt brast det för mig och jag var tvungen att häva ur mig precis hur slut jag kände mig. Egentligen känns det inte helt bra att gnälla sådär för jag älskar mitt liv och skulle inte vilja byta med någon annan, det har bara blivit allt för många sömnlösa nätter på slutet och kanske också lite av en känslomässig reaktion på hur fort tiden går och att barnen blir stora så snabbt. Jag pratade nog också en hel del om det där med press och stress, att inte unna sig själv saker och att nästan aldrig göra saker utan barnen och därmed alltid vara på sin vakt, alltid redo.

Dagen efter kom ett jättefint meddelande i mobilen, självklart snyggt designat av Linda, hon hade fixat en eftermiddag hos Emelie på Headspot i Duvanhuset där jag skulle njuta och slappna av och få mitt ledsna hår fixat. Jag blev så glad och rörd att jag tårarna rann lite i kön på macken där jag var när jag läste meddelandet.
1505149

Om jag var sliten den kvällen jag och Linda pratade så var det inget mot hur jag var denna eftermiddag. Veckan som gått har bjudit på en och annan utmaning kan jag lova. Det var en Maria som verkligen kände sig som ett grått tomt skal som klev in på Headspot idag, all energi hade tagit slut men jag kan lova att en helt annan Maria gick därifrån. Inte nog med att Linda hade fixat så jag skulle få ordning på håret. Hon och Erina hade även sett till att det skedde i total lyx. Jag möttes av blommor, bär och dryck och underbara godsaker i rosa. Jag blev så rörd och tacksam att jag var så nära att börja gråta hela tiden.
1505144
Smygfoto på bästa tjejerna. Linda ser ju rätt skeptisk ut, kanske för att jag började med att berätta om min något vilda start på veckan. Resten av tiden hade vi roligare saker att prata om.
1505146 1505143
Rätt lyxig utsikt från min plats i frisörstolen.

De här tjejerna är verkligen underbara och vi babblade ikapp så tiden bara sprang iväg. Jag glömde totalt att äta och dricka och vips så var håret klar. Emelie hade färgat underhåret mörkare, lagt ljusa slingor i det övre och klippt till frisyren så den fick liv igen. Jag blev så nöjd och dessutom fylld av energi efter drygt två timmars välbehövligt mys.
1505148 15051410 15051411

När jag nattade lilla S någon timme senare och hon somnade i min famn kom tårarna. Jag kan inte förstå att jag har så underbara människor omkring mig. För mig var det helt obetalbart att ha en vän som lyssnade på mig när jag gnällde av mig utan att döma mig eller förminska mina känslor, att sedan få denna boost var mer än vad man kan drömma om och helt obeskrivligt skönt. Nu sitter jag här i soffan med allt gott och är så otroligt tacksam. När två timmar känns som tio minuter, då vet man det är vänner man bör vara rädd om.