Morotskaka med fluffig frosting

februari 1, 2015 1 av momentsbymary

image

Fredagens morotskaka till svärmor var fantastiskt god. Ett kanonbra recept tycker jag. Clementinsaften går att byta mot apelsin om man vill. Här kommer receptet
image

Morotskaka
3 ägg
3 dl socker
300 gram finriven morot
2,5 dl neutralt smakande olja
2,5 msk clementinjuice
1 msk kanel
2 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form, ca 25 cm i diameter.
Visp ihop ägg och socker och tillsätt olja, riven morot samt clementinjuce. Vispa ihop smeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Vispa lätt och häll sedan över i formen.
Grädda mitt i ugnen 45-60 minuter beroende på formens storlek. Testa med sticka om kakan är klar.

Luftig frosting
200 gram philadelphiaost
100 gram mjukt smör
2 tsk citronsaft
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
1 knivsudd bakpulver

Vispa ihop grädde och bakpulver så att den blir fast. Rör samman övriga ingredienser till en jämn smet. Blanda grädde med smeten och vispa ihop snabbt. Spritsa eller bred på kakan.