Morgonplanering och spökvideor

augusti 7, 2020 0 av momentsbymary
Två gullisar i på utkik i Örebro Slott

Det där med att sova var uppenbarligen totalt överskattat och jag fick bara med mig ett par timmar inatt. En viss liten grabb vaknade också väldigt tidigt och satte sig för att titta på spökvideos från Örebro Slott.

För min del innebär morgon planeringstid. Allt som kan göras för att underlätta för hjärnan ska såklart göras. Jag har ju inte direkt haft tid att arbeta upp särskilt mycket rutiner för detta men jag kollar i min anteckningsbok, skriver upp om det är något nytt. Kollar över kalendern och uppdaterar om det behövs. Mailen gås igenom och allt som inte är nödvändigt rensas bort. Det gäller för mig att fixa sådant som står i mail direkt, jag har tex ingen aning om jag har betalat en faktura tre timmar efter att jag betalt den.

Schema för dagen skrivs, adresser och tider antecknas. ”Att tänka på-punkter” skrivs upp, gamla listor uppdateras. Barnen förhandsinformeras om det jag anser är viktigt, allt för att saker ska flyta på smidigt. Varje dag är numera lite av ett projekt och jag är glad att jag har rätt bra verktyg till hands för den här sortens strukturerade sätt att leva. Det fungerar bra och barnen är vana, men det tar ändå en hel del på mina krafter.

Förhoppningsvis kommer den här sömnlösa projektledaren få dagens uppgifter att fungera smärtfritt. Det är så lätt att bli onödigt irriterad av tröttheten i huvudet. Jag får skatta mig lycklig många gånger om dagen att mina barn är så bra att ha att göra med.