Min upplevelse av Orbit baby G3

maj 25, 2015 2 av momentsbymary

1505205
Det har gått några dagar sedan vi sa farväl av Orbiten och jag har haft en stund att fundera över vagnen. Det är verkligen inte lätt att på så kort tid få en riktigt bra uppfattning om den tyvärr. Många dagar regnade det bara hela dagarna, det öste ner och jag ville inte ens ta vagnen till köpcentret för jag tänkte att de 50 meterna skulle göra den genomblöt på grund av skyfallet. Vagnen har dock testats på många olika underlag, asfalt, grus, golv, skog, sand, gräs och lite lera. Den har varit och svängt i trånga affärer och följt med oss på långpromenader, den har suttits i av bebis på 8 kg och av liten stor grabb på 14,5 kg, vi har packat i och ur i bil, åkt buss och vi har upplevt skogar, köpcenter, lekland och egentligen nästan hela Örebro med vagnen.
15051513 15051619

En smart vagn
Min upplevelse av Orbiten innan den ens hade landat här var att det verkade vara en smart vagn med lite annorlunda lösningar. Jag fick väldigt fort bekräftat att just så är det. Det är en smart vagn, med lösningar jag inte är van vid, som ibland är så löjligt enkla att man funderar på varför inte alla vagnar har så. Jag älskar hur varukorgen under vagnen är konstruerad så att det lätt går att lägga i och ta ur saker, men inget kan trilla ur. Jag älskar sidokorgarna som man med ett enhandsgrepp kan sätta på och ta av, ståbrädan på sidan som är så enkel att ta på och av och som inte är i vägen när man går. Självklart är den otroligt praktisk och rolig med egenskapen att barnet kan sitta både bakåt, framåt och åt sidan men det finns så mycket mer som är riktigt smart med vagnen.
1505102
Ett av tillfällena då det är riktigt bra att kunna ha barnet åt sidan. Det kan komma hela vägen helt intill bordet.

Vi har ju använt sittdelen till två barn i väldigt olika storlek, det skiljer 25 cm mellan dom men det har gått snabbt och lätt att anpassa vagnen efter det barn som för stunden ska använda den. Att ändra sele och fotstöd går snabbt. Att ändra lutning på sittdelen, om den ska vara framåtvänd, bakåtvänd eller vänd åt sidan och att ta av den görs genom samma reglage. Det betyder att man får många funktioner utan massa olika reglage att hitta och att lära sig.

Något som är fantastiskt bra mad vagnen enligt mig är hur smal den blir när den fälls ihop. Vi har visserligen en Volvo V70 och massa utrymme men har under testperioden även kört en annan bil med betydligt mindre utrymme. När vagnen fälls smalnar chassit av på bredden och därför var det inga problem alls att få in den i den mindre bilen.

1505173

Det är mycket med Orbiten som jag upplever som riktigt smarta lösningar, sedan finns det ju en mängd tillbehör som jag inte testat men som verkar minst lika smarta de med. Bland annat babyskyddet som även det snurrar, dvs det går att sätta i från sidan och sedan vrida på plats. På så vis slipper man den där inte alltid så sköna ställningen när babyskyddet ska in i bilen.
1505202 1505201 1505206

En vagn med körglädje
Jag har ju provat att köra vagnen lite överallt, vissa gånger på ställen inga vagnar skulle gå riktigt bra (jag vet för jag har en vagn som ska klara det mesta). Det finns väl enligt mig ingen ultimat vagn som passar alla överallt, Orbiten för mig är nog inte en skogsvagn men den klarade absolut de utmaningar jag gav den betydligt bättre än förväntat. Jag tror att detta beror på att tyngdpunkten inte ligger så långt fram. Den är lätt att häva vid trottoarkanter, upp på bussar mm och det är nog också det som gör att den rullar över hinder istället för att köra fast i dom.
1505198 1505104

Handtagen på Orbiten sitter betydligt närmre varandra än vad böjarna gör på handtaget på våra andra vagnar här hemma, personligen tycker jag att det kändes bättre att ha smalare. Under långpromenader tyckte jag att detta grepp var skönare och jag tror att det passar min kropp betydligt bättre. Många gånger glömde jag nästan att jag var ute och körde vagnen, det blev inte samma ”skjuta påkänsla” som med vissa andra vagnar och jag tror att det hade mycket att göra med greppet, jag kom närmre vagnen och fick en för mig naturligare hållning.
15050819 1505142

Orbiten är en stel vagn. Det här med gung eller inte gung i vagnen är ju en smaksak men stelheten i Orbiten gör ju att den går väldigt smidigt på plana underlag som asfalt. Inne på affärer eller andra golv kändes det som jag svepte fram, även när stora killen stod på ståbrädan. Att ha honom där var aldrig tungt och inlineshjulen som sitter på bräden gör att den rullar väldigt tyst.

En vagn med attityd
Orbiten är inte en vagn som smälter in bland alla andra. Jag tycker att den gör sig väldigt bra i de fina färgglada suffletter som finns att köpa till för de gör att den sticker ut ännu mer. Jag har under min testperiod många gånger fått berätta om vagnen, fått positiva kommentarer och självklart är det roligt att köra en vagn som folk lägger märke till. Vagnen med ståbrädan var klockren för lilla F då han fångades upp av vagnens attityd och stod så gärna på ståbrädan, stolt och avslappnad som den tuffaste lilla killen. Han älskade verkligen vagnen och vägrade någon annan. Det blir en tuff period nu när vi ska förklara för honom gång på gång att ”fina vagnen” inte längre finns här.
orbit5

1505141 15051610 15051621

Det jag saknar allra mest nu när Orbiten farit vidare till nästa testfamilj är just att ha en vagn som lyser upp med sin färg, som sticker ut, som har en liten vrålcool tvååring på ståbrädan för det är faktiskt så att det är något alldeles speciellt att köra en vagn med attityd.

Läs mer fakta om Orbit baby G3 här.
Läs mer om Orbitresan och anmäl intresse för att vara värdfamilj här.