Livslistan just nu

augusti 30, 2016 0 av momentsbymary

Det här är sommaren och hösten som jag tänker ikapp alla tankar jag inte hunnit tänka som förälder tidigare. Jag tänker och tänker och jag vet inte om det är meningen att jag ska komma fram till något egentligen. Oftast kommer ju ”aha”, ”ja, just det” långt efter att man hade haft användning av att förstå sakerna.
Jag har ändå några rimliga mål i livet som jag kommit fram till. Detta ska jag ha som riktmärke, det känns inte för mycket begärt. Vissa saker har jag nu, men det gäller ju att behålla dom med.

Marias lista med mål för att leva livet som det bör vara:

1. Ha tid för familjen, mer tid med dom än tid på jobbet, alltid.
2. Aldrig låta någon köra ”lilla gumman” med mig. Jag är en stark, smart och ambitiös kvinna med mycket kärlek och fylld med idéer. Jag ska inte acceptera att förminskas.
3. Inte nöja mig med ett jobb som är okej, ska jag arbeta och vara borta från barnen ska det vara med glädje.
4. Våga vara lycklig utan att oroa mig för vad som kommer härnäst.
5. Vara ute i skogen ofta, helst flera dagar i veckan.
6. Hinna vara med mig själv i ensamhet.
7. Ge mig tid att lyssna på barnen, vad de egentligen säger och vad de vill visa.
8. Umgås med alla i familjen en och en då och då.
9. Rensa huset ofta.
10. Våga satsa och tro på mig själv.

Tio enkla punkter, eller hur? Självklart är det inga konstiga saker men vissa är svårare än andra. den här listan är nog nästan omöjlig att uppnå i alla punkter hela tiden, men det är ungefär såhär jag vill ha livet just nu och jag tror att det är väldigt viktigt att då och då fundera på vad det är man värdesätter allra höst i livet.

Var rädda om er, jag är rädd om mig!