Lillerudsdagarna och soppmiddag

augusti 27, 2017 0 av momentsbymary

Klockan fem startade denna dag med morgonpigga barn som absolut inte ville sova. Jag hade berättat för dem på kvällen att vi skulle åka och titta på djur och traktorer idag och de ville ge sig av direkt. 

Lillerudsgymnasiet arrangerar Lillerudsdagarna varje år och är mycket uppskattat, framförallt av barnfamiljer. Det finns mycket att upptäcka och testa och detta år kändes det som barnen verkligen kunde uppleva det fullt ut. Vi var på Lillerud utanför Karlstad strax innan öppningen klockan tio vilket betydde att det var ganska lugnt i början. Barnen kunde testa de saker de ville utan att köa och de passade verkligen på att prova mysiga saker. 

Det var med stolthet jag såg mina småttingar sätta sig i sulkyn och bli små kuskar, klättra upp i traktorer och testa tutan, klänga upp på vagnen och åka häst och vagn, klappa mängder med djur, hoppa hoppborg och ta mängder med lotter. De är så fulla av liv och nyfikenhet mina barn. 

Vi åt snurrpotatis och shoppade närodlade kravgrönsaker, hoppade i hö och kastade hästsko, lunchade och pratade med vänner vi stötte på. Jag tror alla tre var nöjda när vi nästan fyra timmar efter ankomst åkte hem. 

Under den korta bilresan hem började jag känna ett svidande i halsen, näsan tärnade och huvudet dunkade. Tyvärr är det typiska sjukdomstecken. Jag ville helst bara lägga mig och sova ett dygn men så fungerar det ju inte riktigt när ens partner jobbar. Som tur var hade vi ju köpt färska goda grönsaker och jag kokade en soppa av dom och en hemmagjord kycklingfond som blev riktigt god och skön för halsen. Förhoppningsvis är jag pigg imorgon igen. Jag längtar efter en ny jobbvecka.