Långlördag

maj 16, 2015 1 av momentsbymary

Strax efter klockan fem kom lilla F intassande i sovrummet och berättade att han var färdig, här skulle inte sovas mer. Lillan var redan vaken så det var bara att dra igång dagen med frukost och sedan lek och bus. Vi gick till lekparken och sedan vidare på promenad. När vi kom hem kändes det som en halv dag gått men klockan var bara 9.30.
15051621 1505164
Lek och promenad i morgonsol. Lilla F är ju en riktig tuffing och ståbrädan passar honom på något sätt. Gillar att han själv hängde upp hinken på vagnhandtaget.

Under dagen har vi hunnit mycket, hälsat på hos barnens farmor, varit ute och gått några kilometer i skogen med barnens faster, besökt IKEA och sedan varit på utflykt i skogen igen. Orbiten har hängt med och båda barnen har använt sittdelen idag. Under promenaden mitt på dagen satt lilla F i den medan jag hade lilla S i Ergobabyn. Resterande turer samt på IKEA har lilla S suttit i vagnen och lilla F stått på brädan (då han inte sprungit omkring och busat).
15051610
Cruising på IKEA.
1505162
Lilla S sover gärna i vagnen.
15051616
Mamma här bor tomten!!!
15051615 15051612

När barnen somnat strax efter klockan 19 var vi båda vuxna väldigt trötta. Det blir långa dagar om de startar vid fem och slutar 14 timmar senare med bara en halvtimmes vila för lilla F. Han har ju en förmåga att hålla igång precis hela tiden.
15051619 15051617

Vi har ju fått möjligheten att prova Orbiten mer idag och jag börjar lära känna den och hur den fungerar. Den har rullat i joggingspår, på grusvägar, stigar och asfalt idag och jag tycker att den fungerar riktigt bra på dessa underlag. När jag skulle anpassa vagnen till storebror efter att ha haft den inställd till en bebis insåg jag än en gång att Orbiten har väldigt många smarta lösningar, tex är det jättelätt att justera höjden på var selen fäster över axlarna.

En riktigt rolig sak var att när vi var på IKEA idag var det flera som kommenterade hur smart ståbrädan på sidan av vagnen är. Jag håller med!!! Jag älskar den för den är lätt att ta på och av och är inte det minsta i vägen när man går. Den är lätt att hänga upp om den inte används och vill man bli av med den helt får den plats i varukorgen under sitsen. Jag tycker att det blir särskilt mycket tyngre att dra vagnen med vår son på brädan och även om ståbrädan sitter på sidan påverkar den inte vagnen särskilt mycket så att den drar snett.

Jag måste även skriva någon rad om sittdynan från Outlook som sitter i just den vagn vi har. Den är så snygg och dessutom mjuk och skön och i ett bra material som inte halkar omkring. Jag är helt förälskad i den turkosa dynan med giraffer på och Outlook har även ett gäng andra dynor med snygga mönster.

PS. du kan också få chansen att prova Orbit baby G3, anmäl ditt intresse till Orbitresan.