I min bubbla 

juli 16, 2016 0 av momentsbymary

Jag har tittat på film ikväll, tittat på film, ätit glass och bara varit själv. Jag har struntat i allt som finns och bara befunnit mig i en bubbla, som om inget existerar utanför hemmets väggar. 
Jag har tillåtit mig känna att jag inte önskar något mer, tillåtit mig känna glädjen av att bara vara, utan sällskap, utan något särskilt att äta eller dricka, utan någon speciell aktivitet och utan kontakt med omvärlden. 

Att bara vara och att ägna sig åt sig själv känns lyxigt men framförallt skönt. Det är så befriande att inte bry sig om vad någon annan gör, strunta i ”äntligen semester”, ”grillkväll hos grannen” eller ”romantisk middag med hjärtat”. Dom där sakerna bryr jag mig sällan om, jag fokuserar på mitt. Vissa verkar tyvärr ha svårt för det och fastnar bara i vad andra har. Det verkar jobbigt. 

Mest av allt har det varit skönt att befinna sig i hemmabubblan och inte tänka på oroligheterna i världen. Jag blundar inte för det som sker, jag orkar bara inte känna efter. Det är som att för mycket känslor skulle väckas till liv och den kranen är det bäst att inte vrida på just nu. Jag är alldeles för bra på att leva mig i i andras situationer, det kan slita för hårt. 
Jag skulle lägga mig tidigt men lyckades inte. Det blir ofta så när jag är ensam vuxen hemma. Nu ska jag i alla fall krypa ner i sängen och hoppas på några timmar av skön sömn.