Hösten är här!

augusti 28, 2017 0 av momentsbymary


Hösten är här! Jag vet att än är det några dagar var innan augusti tar slut och september tar vid men känslan är ändå den att det är höst. Trots en varm helg med fotografering på ett bröllop i vackert sensommarväder och en söndag bland djuren på landet i solens sken är jag fylld av höstvibbar. Jag tycker om hösten men ibland ger den mig en liten känsla av vemod.
När dagarna blir kortare minskar mina chanser att njuta av naturen efter det att barnen somnat. Nu gäller det verkligen att ta vara på de ljusa kvällar som finns kvar. Jag vet att när det senare är mörkt redan när jag kommer hem från jobbet kommer jag ångra mig om jag inte njöt fullt ut nu.

Den här årstiden är kanonfin i skog och mark och det är lätt att hitta på spännande äventyr med barnen. Vi kan njuta av promenader på mjuk mossa där skogens bjuder på både bär och svamp. Det finns spännande små insekter och andra djur att undersöka och blommor att titta på.

Augusti har varit intensiv, jag har inte haft den tid jag önskat med barnen i naturen och nu hoppas jag att det kommer finnas mer utrymme i september. Det är klurigt att hinna efter jobbet men det finns sätt att göra det enklare. Att ha en färdig plan och att förbereda kläder, utrustning, matsäck gör det lättare att ge sig iväg direkt, då finns mer tid och energi att hitta på det där roliga man tänkt sig. Den här veckan ska vi undersöka hur det ser ut med lingon i skogen och förhoppningsvis också plocka svamp. Det ser jag fram emot. Allra mest ser jag nog ändå fram mot helgen, den första där vi är hemma och helt lediga på väldigt länge.