Första frisörbesöket

Första frisörbesöket

februari 7, 2020 0 av momentsbymary

Tänk att min grabb nästan hann bli sju år innan han besökte frisören första gången. Nu har han äntligen varit där och jag misstänker att det inte kommer duga med hemmaklippning längre.

Igår när jag bokade tiden mottogs informationen om besöket med glädje. När Filip fick veta att han skulle klippa sig på samma ställe som stora idolen blev det riktig partydans i huset. Idag visade han en annan skepnad. När vi skulle åka ville han plötsligt inte med, blev tvär och grinig. Jag insåg att jag hade begått misstaget att inte informera om hur det är hos en frisör, inte berätta hur det skulle se ut, vad som händer och att de flesta faktiskt tycker om att gå till frisören. Bilturen till Sunne fick bli av det informativa slaget och då blev Filip lugnare. Det var intressant med en påminnelse om att har barn inte upplevt det som är självklart för en själv så kan de såklart inte veta vad det innebär.

När vi väl var framme på det mysiga Hår & Kroppsverkstan passade jag på att berätta om när min pappa tog med mig till sin frisör i en källare i Karlstad. Det var trångt, mörkt och där jobbade bara en gammal gubbe. Jag var illa till mods när jag var där och så fort jag klev upp i frisörsstolen stack pappa ut och lämnade mig ensam med gubben. Kanske spetsade jag till historien lite, kanske var även mina minnen lite överdrivna. Oavsett skrattade Filip och såg ingen som helst likhet med den ljusa luftiga salongen han fick åka till.

Besöket blev lyckat, jag såg hur min grabb slappnade av mer och mer och det syntes verkligen på honom efteråt att ha var riktigt nöjd. Även mamman ifråga var nöjd och vi firade med fika och ett besök på leksaksaffären.

Resten av dagen spenderades med att hälsa på en vän (vad otroligt skönt det är att prata lite med en annan vuxen efter många timmar ensam med barnen), pannkaksstekning, inköp av mat och påfyllning av vedkorgarna innan vi landade i soffan och ett extra stort fredagsmys plockades fram. Jag känner mig trött och jag tror barnen också är lite slitna så det känns perfekt att avsluta dagen med slappande i soffan.

Det har varit en riktigt bra dag, jag hoppas den avslutas i samma anda.