Ett uppskattat avbrott – tjejkväll i Stockholm

juni 17, 2017 0 av momentsbymary


Med sommarsverige utanför fönstret reste jag hemåt mot Karlstad tidigare idag. Jag har varit iväg på ett dygn av härligt tjejhäng i Stockholm. På vägen hem längtade jag efter familjen men avbrottet hemifrån var uppskattat under tiden det varade. Ibland måste jag komma iväg för att få ny energi i vardagen.

Vi har verkligen haft det supermysigt, jag och 7 andra tjejer. Det blev ett dygn av prat, skratt och lyx. Vi har minglat i en av hotell Birger jarls mysiga sviter, haft ett par härliga timmar av avkoppling och skratt på Sparadiset på Östermalm (min rygg mår bättre nu än den gjort på flera veckor) och kvällen avslutades med underbart god mat på Stockholm tapas. Tid att umgås, nån skön aktivitet och god mat och dryck är ju verkligen ett bra upplägg för en kväll med vänner. Sånt borde man göra oftare.

Det här var andra gången jag bodde på Birger Jarl och jag tycker att verkligen om det. Priserna är bra, jag gillar rummen och frukostbuffén är toppen. Förra gången åt jag en väldigt god lunch där också som kan rekommenderas. Stort plus är att det ligger bra till, det tar en liten stund att promenera från centralen men bara det att det är promenadavstånd är ju en stor fördel.

Sparadiset hade jag varit på tidigare och det är en väldigt mysig atmosfär där nere i källaren. Jag älskar innergården som man går in ifrån, den har verkligen ett speciellt ljus och det gör ju att man som besökare blir glad redan innan man kommit in.

Det var första gången jag besökte Stockholm Tapas men förmodligen inte sista. WOW vad gott det var. Vi åt och åt och åt men ändå lyckades vi inte tömma tallrikarna. Det blir extra mysigt om man är ett gäng som går och äter på ett sådant där ställe eftersom man kan smaka av varandras rätter och får därför prova allt möjligt. För min del blev det flera överraskningar då saker jag kanske inte trodde var min grej visade sig väldigt goda.

Efter den kvällen somnade jag snabbt i min säng på Birger Jarl och sov som en stock. Även om det kanske inte blev så många timmars sömn känner jag mig pigg. Det har varit härligt att umgås med de andra tjejerna och jag tror det ger mer energi än många timmars sömn. Att göra mysiga saker som inte är på hemmaplan gör det möjligt att koppla av ordentligt och det behövde jag verkligen nu.