Det här måste vara olagligt

oktober 6, 2017 2 av momentsbymary


Innan jag skulle lägga mig igår kväll flög en tanke genom huvudet. Det här måste vara olagligt. Det känns så märkligt att kunna göra vad man vill, när man vill, hur man vill. Det är befriande att inte behöva prata, lyssna, vara delaktig och deltagande. Här är jag, jag har bara mig själv att fokusera på.

I åtta timmar vandrade jag över fjället igår, sedan åkte jag ner till byn, drack kaffe och åt en macka. Jag åkte till stugan, vilade, kollade bilder och när jag kände mig piggare bastade jag och drack ett glas bubbel. Jag saknar mina barn och min man, men jag vet att de finns där när jag kommer hem. Dagarna med dom är många, dagar helt ensam har jag inte upplevt på flera år. Jag ska ta tillvara på varje sekund, kanske inte genom att göra massa saker utan att göra det jag känner för, precis för stunden. Nu väntar en ny dag, med nya värdefulla upplevelser i ensamhet.