Det är inte så svårt att få tiden att gå

september 4, 2016 0 av momentsbymary

16090320
I tre dagar har jag och barnen varit lediga och vi har hittat på massa skoj. Det märks så väl att de blir äldre, har mer önskningar om vad vi ska hitta på och vi får roligare allihopa på så sätt. Pappan i familjen har jobbat natt så han har också varit med men bara på eftermiddagarna.

Fredagen började med besök på badhuset eftersom lilla F önskade det. Vi hade så kul, barnen var verkligen vilda och orädda. De älskar numera att vara i vattnet, lillan kanske lite mer än vad som är nyttigt så henne får man plock upp under ytan rätt ofta. På eftermiddagen cyklades det runt kvarteret, lektes i trädgården och lekparken och sedan slocknade vi tidigt medan pappan åkte till jobbet.

Lördag morgon väckes jag klockan sju av en treåring som skrek ”mamma kom, det är jättefint väder”. Jättefint väder visade sig betyda blåsigt, grått, duggregn och 11 grader. Jag kände mig plötsligt väldigt trött, inspirationen låg på noll. Vad skulle vi hitta på??? Några djupa andetag senare bestämde jag mig för att vara på glatt humör och tänkte att en tur till skogen vore kul. Det är ju faktiskt så att när det är grått och blåsigt är det ofta trevligare än man tror i skogen.

Vi besökte en riktig trollskog med mossa överallt på marken och där vet jag att det alltid finns gott om trattkantareller. Vi plockade svamp, hoppade över nerfallna träd, klättrade på stenar, fikade och det var varken grått eller blåsigt där inne bland träden. Lillan som varit riktigt ilsken när vi gick in i skogen kom ut som ett betydligt gladare barn, hon hade haft roligt. Vi fick med oss en massa svamp också, roligt!

På eftermiddagen tog vi cyklarna för att handla lördagsgodis. Snacka om att lilla F var stolt när han fick cykla själv bredvid oss. En femkilometersrunda med stopp på affär och i lekparken tog riktigt lång tid och vi hann inte med mer den dagen.

Idag på morgonen var jag verkligen inte på humör, jag skäms nästan för att skriva det. Jag önskar att jag var var peppigare oftare men idag var det verkligen inte bra. Jag hade sovit en kvart under natten och jag hade ingen ork alls. Som att det inte var nog att jag inte sovit pajade min mixer när jag skulle göra frukostsmoothien, barnen var på lite dåligt humör och jag kände att vi behövde komma ut. Lillasyster fick sitta i cykelvagnen och storebror fick cykla själv. Vi cyklade och cyklade medan jag tränade lilla herrn på trafikvett. Det passar bra att göra det söndagsmornar när det mest är pensionärer med hund ute. En mil senare bad vår lilla cyklist om att få åka i vagnen istället så det fick han och jag tog en extrarunda för min motions skull.

Vi kollade in bakluckeloppisen på I2 men hittade inget intressant och träffade inte ens på någon vi känner. Det blev en tur till affären för att köpa sådan kyckling vi äter, ”riktig” kyckling, uppfödd på vettigare vis än det mesta som säljs i kycklingväg. Barnen var arga tyvärr, jag var inte så kaxig där jag trött i huvudet cyklade hem med en cykelvagn lastad med två skrikande barn, en cykel och en påse mat men jag kom att tänka på att jag en miljon gånger hellre är ute och rullar med dom när de är på det humöret än hemma i huset. Det där humöret kommer oavsett var man är. Nu somnade dom faktiskt och satt så sött och sov lutandes på varandra, de hade nog bara varit väldigt trötta.

På eftermiddagen idag blev det ett helt underbart fint höstväder och eftersom solen sken och temperaturen letade sig uppåt fyllde vi poolen på uteplatsen och barnen plaskade och lekte. Vilken bonus att få en till sommareftermiddag. Senare gav jag mig ut och sprang medan lilla F cyklade bredvid. Det känns så lyxigt att ha ett barn som är stort nog att vara med när jag tränar, inte bara sitta i vagn och bli pårullad utan träna själv. Lilla F ville också ha träningskläder på sig och en träningsklocka. Det fick han såklart och stoltheten lyste ur ögonen när vår treåring trampade fram längs vägarna tillsammans med mig. ”Hej, vi är ute och tränar och jag har träningsklocka” informerade han en man vi mötte. Jag njöt fullt ut, visst är bebisar mysiga ibland men jag gör mig nog betydligt bättre som mamma till lite större barn än så och jag känner att även om barnen är i en period av rätt kasst humör är det roligt att vara med dom och ganska lätt att hitta på aktiviteter. Vi har inga problem att fylla dagarna.

Här kommer lite bilder från helgens äventyr.
1609038 1609032 1609036 1609037 1609035 1609034 1609039 16090312 16090310 16090311 16090313 16090314 16090315 16090316 16090317 16090318 16090319 16090321