Cykeltur och gårdsfest 

augusti 28, 2016 0 av momentsbymary

Ljuvliga helg! Ja så känns det verkligen  efter en vecka då jag jobbat och varit ifrån barnen betydlig mer än jag är van vid. Jag älskar när vi är tillsammans alla fyra. 

Fredagen var varm och kvav, nästan för varm och när jag lämnade kontoret vid fem klibbade huden av den korta promenaden. Lördagen (igår) var däremot perfekt enligt mig, varmt men inte tryckande. Vi tog cyklarna ner till museiparken, barnen satt i cykelvagnen och skrattade. Eftersom vi var ute tidigt hann vi leka mycket i parken innan museet öppnade. 

Målet för dagen var utställningen om paret Sandberg, en barnutställning eftersom de är skaparna av Laban, lilla Anna, Tummen mfl. Barnen gillade verkligen utställningen och jag blev positivt överraskad över den andra utställningen som pågick, en fotoutställning. 

Vi cyklade hem igen vid lunch och gjorde oss redo för eftermiddagen och årets höjdpunkt i kvarteret, gårdsfesten. I år bjöds på brännboll, tipspromenad och femkamp. Barnen hade en hoppborg och under kvällen bjöds på musik, lotterier  mm. 

Gissa om våra barn uppskattade detta. De leker med grannarna, hoppade i hoppborgen, cyklade omkring på gatan, kom in i det stora tältet och kramades och försvann sedan iväg igen. Jag älskar gårdsfesten för det är en bra möjlighet att prata mer med sådana grannar man kanske inte så ofta träffar på. 
Vid 22-23 somnade storebror och någon halvtimme efter lillasyster. Vi vuxna höll igång ett tag till men det blev nog inte så mycket senare än midnatt. Vi vet hur våra barn är, de sover inte längre på morgonen bara för att de somnat sent så det gäller att vara på alerten. 

Vad glad jag är över att bo här, det är så mysigt med gemenskapen mellan grannarna.