Citronkladdkaka
Sista helgen innan Filuren börjar förskolan valde vi att spendera i stugan. När vi är i stugan är det alltid en fördel att laga mat och baka så att det blir så lite disk som möjligt. Då passar kladdkaka bra. Denna kladdkaka med frisk citronsmak är extra passande i stugan då den inte innehåller några konstigheter utan vanliga basvaror som finns hemma.
Receptet är gjort i 22 cm anslag. Den blir ganska tunn. För ett större anslag rekommenderas satsen gånger 1,5.
Kladdkaka med frisk citronsmak
150 gram smör
2,5 dl socker
1,75 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 citron
Riv citronskalet och pressa saften ur citronen.
Smält smöret och rör ner socker, mjöl och vaniljsocker så att det blir en jämn smet. Rör därefter ner ägg och citronsaft och skal.
Häll över i en form och grädda ca 30 minuter i 175 grader mitt i ugnen. Låt kakan svalna, puffa eventuellt över lite florsocker och servera med vispad grädde och gärna också färska bär. Vi hade massa blåbär i skogen vid stugan så det blev ett självklart val för oss.
Mmm en sådandär har jag gjort en gång innan, och det var mycket gott och lyckat!
Ja, det är härligt med lite syrliga smaker i bakverk.
vad gott
Jag har härmed utnämnt dig till den bästa bakerskan ever:)
Jag får sånt sug varje gång jag ser och läser dina recept!
Längtar tills jag får smaka:)!!!
Kramen
Vad söt du är. Jag blir helt rörd! Vad kul det blir att ses. Håller tummarna för att mini håller sig inne så att jag kan komma på eventet.
Oj va gott det såg ut, måste testa någon dag!
Kika gärna in på min mat och bakblogg http://www.ericasmeny.blogg.se
Kram//Erica
Tack, det ska jag göra.
[…] Citronkladdkaka […]