Aprilprojekt

Aprilprojekt

april 28, 2020 0 av momentsbymary

April börjar närma sig sitt slut, björkarna har börjat slå ut, vårblommorna blommar och ena dagen snöar det medan nästa överraskar med t-shirtväder. April har bjudit på många projekt, framförallt utomhus, men även inne. Växter har såtts, planterats om, beskurits, förökats och jag har sett hur allt växer med en väldig fart.

Även utomhus har mycket handlat om växter. Jag har gett mig in i ett riktigt spännande projekt, att röja upp en risig plats och anlägga ett trädgårdsland för odling av bland annat potatis. Det var inget projekt jag planerat men i samband med röjning av förra årets döda växtlighet insåg jag att det fanns jättefin jord på ett ställe och jag tycker att den jorden ska användas. Nu har jag grävt och grävt och dessutom stångats med en megastor stubbe så armarna gör ont varenda natt. Stubben är äntligen borta men grävandet återstår det en hel del av. Jag får ge det en timma eller två om dagen så hinner nog potatisen ner i jorden innan det är för sent. Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Konstigt nog gör det mig inget att detta projekt genomförs i en egen trädgård som jag äger. Jag vet inte varför det är så men det förvånar mig.

En grej som jag är jättestolt över är att jag tog tag i projektet ”fixa iordning lampor”. Jag har några fina lampor som haft lite skavanker eller haft sliten el. En av dessa är en stor Tilgmans med orginalskärm. Jag har tittat på de där lamporna och tänkt att jag nog aldrig kommer få dem fixade. I helgen tog jag helt oväntat tag i det och vips så hade jag lagat och bytt el i lamporna. Det var egentligen inget svårt men jag har en orimligt stor rädsla för elgrejer så för mig var det speciellt. Visst fick jag support genom förklaring hur jag skulle göra, men nu kan jag det där själv.

Ja, projekt finns det i all oändlighet, skönt är ju det. Nu ska jag sätta mig och planera för trädgårdslandet. Det är bra med lite målbilder när arbetet känns enformigt.

Min fina fina lampa
Yes, precis som ett proffs
Evighetsstubben
Ibland måste man bara få lägga sig och vila