All denna röra

All denna röra

april 29, 2020 0 av momentsbymary

Det känns som det är lite för mycket nu, allt känns som en röra. Det spänner över bröstet och jag har svårt att andas. Det har varit så i flera dagar och jag tror att det handlar om en panikkänsla för att så mycket är oklart. Jag funderar över vad som är fast och bestämt, vad som är tryggt i livet som jag kan klamra mig fast vid. För många stora saker känns osäkra, jag har svårt att hitta trygga saker som väger upp det. Just nu, där jag befinner mig hade det varit så skönt med en väg som var någorlunda utstakad ett tag framöver.

Förutom att min värld är osäker så har vi den osäkerhet som alla drabbas av. Pandemin. Jag tror att jag har för mycket att oroa mig över för egen del för att kunna ta in det som händer helt och hållet. Vi lever i en osäker tid, saker som varit självklara är inte det längre och kanske lär vi oss att uppskatta dessa saker bättre om och när vi får tillbaka dem.

Just nu känner jag mig långsam som en snigel, jag stretar på utan att komma framåt. Samtidigt far tankar och känslor runt i mig som om jag vore en mixer. Någon som form av kontroll kan jag nog bara drömma om just nu.