Vad tycker vi om barnens vinterkläder?

januari 26, 2016 2 av momentsbymary

1601094
Nu har vi haft riktig vinter här in några veckor. Snön kom och efter den en riktigt bitande kyla men nu sista dagarna har det varit plusgader med slask och vattenpölar i snön. Vinteroverallerna som hade blivit leriga i temperaturerna runt nollan i december var rena och såg helt nya ut igen efter det första buset i snön. Nu har de blivit utsatta för mängder av blötsnö dessutom så nu tycker jag att det är på tiden att jag berättar lite om vad jag tycker om barnens vinterkläder.

Den här vintern har barnen varsin Isbjörn Penguin, utsedd till bästa premiumoverall 2015. De använder framförallt vantar från Isbjörn, lillasyster för mindre barn och storebror för större. På huvudet har lillan nästan alltid en vindtät mössa från Isbjörn och storebror sin fina mössa från Isbjörn med snöflingor på.
16011781601122

Jag tänker ta bort spänningsmomentet genom att redan nu berätta att overallerna är fantastiska, jag kommer aldrig köpa något annat än Isbjörns overaller efter denna vinter. Men varför är det då så?

Jag har två barn som älskar att vara ute. Det är två modiga barn som tycker om att upptäcka och undersöka sin omgivning. Den stora älskar att leva ut sin vilda sida, att springa snabbare än blixten och kasta sig ner för en brant kulle, hasa sig runt på rumpan, rulla varv efter varv på marken, klättra högst upp på snöhögar och kana ner. Den lilla hon klättrar och klättrar på allt som det går att ta sig upp på och ner för. Hon har som hobby att sätta hjärtat i halsgropen på vuxna genom att ta sig till oväntade höjder. Båda behöver kläder som inte på något sätt begränsar rörelseförmågan, som håller dom varma och torra och som är riktigt slittåliga.
160117101601123

Det allra första jag tänkte på när jag såg overallerna var att de kändes tunna, inte alls sådär tjockt fyllda som många andra overaller. Jag har gått omkring och klämt och känt på andra overaller och ytterkläder och i regel är de väldigt mycket tyngre, fluffigare och förmodligen svårare att röra sig i. Först frågade jag mig om denna overall verkligen skulle kunna hålla barnen varma i riktig kyla. Nu efter ett bra tag i temperatur runt -10 till -20 har jag fått svaret, barnen är varma, Isbjörn har lyckats med att tillverka en overall som är både varm och smidig, imponerande.

Att overallen är så smidig och inte begränsar barnens rörelseförmåga är självklart ett måste för att mina vildingar ska tycka att det är roligt att vara ute. Jag ser med glädje hur de leker utan minsta hinder. Det går också utmärkt att stoppa lillan i selen när hon har overallen på, även det ett stort plus. Det har inte gått med de overaller storebror haft tidigare vintrar, då har det spänt och stramat i sömmar.
16010913

Hur har det då varit varmare dagar, när det varit blött ute? Inte heller det har varit några problem. Barnen har kommit in torra och varma. Overallerna har hållt vätan ute till hundra procent. Visst blir overallerna lite lortiga när vissa busar väljer att krypa runt på en lerig gräsmatta men sådant är ju bara att skölja bort eller vänta till det försvinner av barnens lek.
15111561511159

När mina barn går ut, oavsett om det är +3 eller -20 grader så har de overaller som håller dem torra och varma. Jag vet att de kommer kunna busa omkring precis sådär vilt som de älskar och som jag också älskar att de gör. Jag vet att även om det kryps och rullas och hasas och halkas så håller overallen, inte bara en vinter utan flera, det känns bra och väldigt tryggt. Visst kostar overallen mer än de på de vanligaste kedjorna, men med den tryggheten jag känner att mina barn har något väl fungerande och hållbart så är det helt klart värt de extra hundralapparna.
1512263

Hur är det då med vantarna och mössorna? Det är lite samma sak där, vantarna gör sitt jobb, här har barnen varma händer när de kommer in. Jag gillar extra mycket att det sitter gummiband på vantarna så att de inte försvinner om barnen drar av sig vanten. Lillans vantar har också dragkedja så att det blir lätt att få i hand och tumme rätt, något som nästan är ett måste till små busiga eller spelat ledlösa händer. Mössorna får också toppbetyg från oss, framförallt lillans som är så bra, den håller henne varm och är den första mössa som hon inte klarar av att ta av och slänga bart. Den sitter tryggt på huvudet.

Ja, som ni hör är jag mer än nöjd med kläderna från Isbjörn, de får toppbetyg inom alla områden från mig.
1601171
1511157