2017 – året då förr, nu och framtiden möts

maj 21, 2017 0 av momentsbymary


Egentligen är det ett riktigt konstigt namn på det här inlägget, förr, nu och framtiden möts väl alltid på sätt och vis men det här året är det extra framträdande. Framförallt handlar mycket av min tid nu åt att ägna mig åt det jag älskade i livet innan vi fick barn som foglossningen hindrat mig ifrån tidigare. Familjen är ändå det viktigaste och i nuet ägnar jag dom hela mitt hjärta, men när det är lugnt och jag är ensam funderar jag mycket över framtiden, planerar och drömmer.

I helgen har det verkligen varit som en nostalgitripp tillbaka till det som var allra bäst i livet innan föräldraskapet. Jag kunde inte delta vid Göteborgsvarvet av hälsorelaterade orsaker och istället bestämde jag och en gammal MTB-kompis att vi skulle ha en reunion med det gäng som cyklade ihop för sisådär 6-10 år sedan. Planen var cykling och efterföljande grillkväll. Det kan ha varit den bästa idén som kläckts på länge. Solen sken, vi fick ihop stora delar av gänget och allt var precis lika härligt som då. Jag inser ju nu vilken lyx det var att varje vecka kunna träna med vänner, umgås och skratta. När vi var samlade sådär kom så många fina, roliga, svettiga och knasiga minnen upp.

Barnen sov hos sin farmor för första gången vilket betydde att vi båda kunde hänga med på cykling och efterföljande grillning. Det var skönt att se att det fungerade att de sova där och tydligen hade de skött sig exemplariskt. Det måste ha varit skönt för dom att få ta en paus från test och trots. För oss vuxna var det obetalbart att få göra något på egen hand med människor vi gillar. Tänk att det inte gör något att ett gäng år gått, vi snackade på precis som då.

Idag har jag varit trött. Det märktes att vi var ute många timmar går. Det var varmt och vi satt ute hela kvällen men tyvärr betyder det ju extra mycket pollen och just nu är det så mycket att jag nästan blir utslagen. Den här våren har verkligen varit tung allergimässigt men det kan inte få mig att stanna inne. Något annat som är tungt är mina ben. Jag har inte kunnat träna som jag velat senaste månaderna på grund av allergin och lite annat. Denna vecka har jag fått några intensiva pass. I söndags sprang jag en orienteringstävling, i onsdags körde jag ett mountainbikepass som satte sig i benen, på torsdagen var det dags för orientering igen på en riktigt utmanande bana och därför sved gårdagens cykling trots att den inte var särskilt utmanande. Det är skönt att känna träningströtta ben igen men jag skulle gärna se dom pigga snart.

Nu ska jag strax ladda om för en ny vecka. En somrigare vecka, visst är det härligt när värmen kommer!